De veelzijdigheid van beton

De veelzijdigheid van beton

Beton is een materiaal waarvan het gebruik al lang niet meer beperkt wordt tot in de bouw. Het is namelijk bezig met een erg grote comeback en het grijze en grauwe imago van een aantal decennia terug heeft het al lang afgeschud. Veel mensen kiezen voor beton in het interieur, omdat dit een modern, robuust en industrieel uiterlijk heeft.

Een naadloze betonvloer of betonpleister sluit nauw aan bij de industriƫle trend van dit moment. Betonnen tafelbladen, aanrechten en accessoires duiken steeds meer op. En bij een goede sierbeton specialist kun je zelfs je eigen ontwerp van beton laten gieten. Dit maakt beton een enorm veelzijdig materiaal.

Vloeibaar

Een grote reden waarom je van beton eigenlijk alles kunt maken, is omdat het vloeibaar is en het dus in verschillende vormen kan worden gegoten. Daarna moet het uitharden en heb je een ontzettend sterk en duurzaam object. Er komen geen chemicaliƫn aan te pas. Daarnaast is het niet nodig om beton te bakken, zoals bij klei wel het geval is, en dat betekent dat het productieproces ook milieuvriendelijk is. Dit is ook een van de redenen dat beton als materiaal vrij goedkoop is; er zijn geen ingewikkelde methoden nodig om van het mengsel een object te maken.

Uitvoeringen

Beton is ook erg veelzijdig, omdat je er allerlei verschillende kenmerken aan kunt toevoegen. Het is te krijgen in een aantal kleuren waarmee je het uiterlijk van natuursteen of klinkers kunt nabootsen. Het wordt dan ook veel gebruikt als een goedkoper alternatief bijvoorbeeld voor stenen, tegels of dakpannen. Getrommeld beton is zo behandeld dat het lijkt alsof het oud is en je kunt er ook voor kiezen beton te laten polijsten of juist mat op te leveren. Ga maar eens kijken naar wat een sierbeton specialist jou te bieden heeft en laat je verrassen door de veelzijdigheid van beton.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.